Voornemen tot ontzameling deel kunstwerken

Gemeente Laren bezit een kunstcollectie van een kleine 500 binnenkunstwerken.

Het merendeel van de kunstwerken ligt opgeslagen in het depot en is niet toegankelijk voor publiek. De Stichting Beheer Kunstcollecties Blaricum en Laren inventariseerde het afgelopen jaar de kunstcollectie en adviseerde hierover. Het college is voornemens het advies van de stichting op te volgen en een deel van de kunstwerken uit de collectie te ontzamelen.

De gemeente bezit veel kunstwerken van allerlei kunstenaars. De stichting inventariseerde de kunstwerken in de volgende categorieën: historisch en museaal belang en werken van kunstenaars met een relatie met de gemeente. Kunstwerken die niet tot deze categorieën behoren, staan op de lijst om te worden ontzameld. Dat betekent dat kunstwerken waar mogelijk worden teruggegeven aan kunstenaars.

Het voornemen van het college en de inventarisatielijst worden in de Staatscourant bekend gemaakt. Hierna kan ieder gedurende 6 weken na de dag van bekendmaking zienswijzen indienen. Na deze 6 weken zal de gemeente het besluit definitief maken en kunnen vervolgstappen worden gezet. 



Onze Ambassadeurs