Binnenkort beginnen we met bladruimen

Geschreven door Redactie

Het is herfst en de gemeente begint binnenkort met het opruimen van de gevallen bladeren van de gemeentelijke bomen.

Wanneer en waar wordt blad geruimd?

We ruimen de bladeren in meerdere rondes op. We houden rekening met het aantal en de soort bomen in een straat. Daardoor komen we op de ene locatie wat vaker dan op de andere. Ontstaat er een onveilige situatie door blad op de weg? Dan grijpen we snel in. We houden dat zelf in de gaten. We hanteren wel een planning maar kunnen vooraf niet precies aangeven wanneer we in welke wijk of straat bladeren ruimen.

Het ruimen duurt tot en met vrijdag 17 december 2021. Weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld sneeuw, kunnen de planning beïnvloeden.

U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is goed om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Daarom verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken.

Bladafval uit uw eigen tuin

Heeft u veel bladafval van bomen uit uw eigen tuin? Dan kunt u: de bladeren in uw groene container doen, hiervan een composthoop maken om uw tuin later mee te bemesten en de bladeren naar een GAD-scheidingsstation brengen.

Let op bij nat weer

Bladeren kunnen tot gladheid en overlast leiden, vooral bij nat weer. Houd dus ook extra rekening met andere weggebruikers.

Heeft u een vraag?

Wilt u ons een vraag stellen over het ruimen van de bladeren of wilt u een melding doen over een onveilige situatie door bladval? Dat kan via ons contactformulier of door te bellen naar onze Frontoffice: 035 207 00 00.







Onze Ambassadeurs