Recept van de week: Pulled pork van de BBQ

Het is zomer en dus tijd om heerlijk te barbecueën in de achtertuin.

Met het gezin of met vrienden, het maakt niet uit barbecueën is altijd gezellig, en lekker. Maar hoe maak je die barbecue nu echt lekker en bijzonder? Met dit heerlijke recept voor Pulled pork weet je zeker dat je barbecue een succes wordt!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 750 gram procureur aan een stuk (varkensvlees)
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • 2 eetlepels kruidenmix voor braad, grill & BBQ (busje à 70 g)
  • 100 milliliter ketchup
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 40 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel Worcestersaus

Benodigdheden

  • Vleesthermometer
  • 2 vellen aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Bestrijk de procureur rondom met de mosterd, bestrooi vervolgens met de kruidenmix en wrijf goed in. Doe het vlees in een bak of zak en laat 2 uur marineren in de koelkast.
  • Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur tussen de 100°C en 120 °C. Leg het stuk procureur op de barbecue en steek de vleesthermometer erin.
  • Sluit het deksel en laat het vlees rustig in ca. 4 garen tot de kerntemperatuur 72°C is.
  • Neem het vlees van de barbecue en wikkel in 2 lagen aluminiumfolie. Leg terug op de barbecue, steek de thermometer er weer in en laat verder garen tot het vlees de kerntemperatuur van 92 °C heeft bereikt. Dit duurt nog ca. 2,5 uur. Het vlees is goed mals als je een satéprikker zonder weerstand in het vlees kunt prikken. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen.
  • Doe intussen voor de barbecuesaus de ketchup, azijn, paprikapoeder, basterdsuiker en Worcestersaus in een steelpan en breng al roerend rustig aan de kook. Laat de saus 5 min. op laag vuur doorkoken en neem van het vuur.
  • Trek het vlees met 2 vorken of met de hand in draadjes uit elkaar. Meng er de barbecuesaus door.

Gelukt? Eetsmakelijk!












Onze Ambassadeurs