Wij zoeken junior redactiemedewerkers

Geschreven door Redactie


Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan naast je opleiding? Dan zoeken wij misschien wel jou!

De werktijden zijn flexibel en over het algemeen locatie-onafhankelijk, het grootste deel van je tijd kun je werken op de plek die voor jou het beste uitkomt!

Als Junior Redactiemedewerker ben je mede-verantwoordelijk voor de content op de platformen van Ons Nieuws. Met je collega's van de redactie ga je op zoek naar het laatste nieuws en onderzoek je interessante onderwerpen. Je schrijft leuke artikelen hierover op de website en voor de krant, je helpt bij het onderhouden van verschillende sociale media-kanalen en geeft ondersteuning aan de redactie. Daarnaast krijg je de kans om de leukste evenementen en locaties te bezoeken.

Wie ben jij?

 • Je volgt een MBO of HBO studie op het gebied van (online) media, communicatie, ICT of journalistiek;
 • Jouw Nederlands is nagenoeg foutloos;
 • Je toont initiatief, bent creatief en zit vol leuke ideeën;
 • Je bent zelfstandig en vindt het leuk om hard te werken;
 • Je hebt affiniteit met Alkmaar en de verschillende onderwerpen;
 • Je bent flexibel beschikbaar (o.a. avonduren en weekenden).

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een gezellige werkomgeving in een sterk groeiende organisatie. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. Je hebt leuke collega’s die ook echt geïnteresseerd in je zijn;
 • Je wordt behandeld als een volwaardig redactielid, ook al werk je maar een paar uur per week;
 • Je krijgt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid;
 • Je mag deel uitmaken van een team met grenzeloze ambities, alleen dit jaar worden er een krant en twee online nieuwsplatformen gelanceerd in Nederland;
 • Unieke ervaring om je te ontwikkelen als online redacteur;
 • Veel leuke uitjes waardoor je je niet hoeft te vervelen;
 • Een marktconform uurloon op basis van je leeftijd, 8% vakantiegeld per jaar en 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).

Wat bieden wij?

Een uitdagende werkomgeving binnen een zeer dynamisch, jong en groeiend mediabedrijf. Hierin krijg je de mogelijkheid om jouw kennisniveau te vergroten op het gebied van redactionele artikelen schrijven, crossmedia en online marketing. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. Je hebt leuke collega’s die ook echt geïnteresseerd in je zijn. Je krijgt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Je mag deel uitmaken van een team met grenzeloze ambities, alleen dit jaar al worden er een krant en twee nieuwe online nieuwsplatformen gelanceerd in Nederland.


Wie zijn wij?

Ons Nieuws is een relatief nieuwe uitgever op het gebied van hyper-lokaal nieuws. Wij hebben in september 2018 Ons Almere gelanceerd en binnen 6 maanden is dit uitgegroeid tot het grootste online nieuwsplatform van Almere. Na verscheidene online platformen door heel Nederland te hebben gelanceerd, brengen wij sinds 2019 maandelijkse huis-aan-huiskranten uit. Wanneer alles volgens plan verloopt zullen er jaarlijks 3 online nieuwsplatformen en 2 huis-aan-huis kranten aan het portfolio worden toegevoegd.


Herken jij je in deze vacature?

Graag ontvangen wij jouw sollicitatie en CV met pasfoto. Deze kun je sturen naar info@onsalkmaar.nl. Vermeld in de motivatie wat jou persoonlijk aantrekt aan deze vacature. Hier zijn wij erg benieuwd naar!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Onze Ambassadeurs