De 10 meest vreemde items die in 2020 zijn achtergelaten in Ubers

Geschreven door Redactie

Nederlanders verliezen elk jaar duizenden persoonlijke items. Rotterdam staat aan kop op het gebied van spullen verliezen, gevolgd door Amsterdam.

Je zou het niet zo snel verliezen zou je denken, maar een Wifi-router, een kartonnen doos met grafsteen, een frisbee of een marine baret zijn één van deze items die werden gevonden.

Vorige jaar presenteerde Uber haar jaarlijkse Lost & Found index: een lijst met verloren voorwerpen. Tassen vol kleding, medische papieren en boeken werden onder andere achtergelaten. De items die het vaakst werden verloren tijdens een Uber-rit waren telefoons, portemonnees en tassen. Surprise, deze items werden het vaakst verloren tussen 23.00 uur en middernacht. Veel passagiers zijn op dit tijdstip onderweg naar (of komen terug van) een avondje uit. De dag waarop de meeste meldingen binnen komen van verloren spullen is: Nieuwjaarsdag.

In het buitenland staat een röntgenfoto van een patiënt bovenaan als aparte verloren item. Maar ook bloempotten, emmers en gasbranders zijn in het lijstje te vinden. In Nederland komt daar nog een frisbee en een kledingrek bij.

Raarste en verloren items in Nederland en buitenland

Naast bovengenoemde items zijn in Nederland ook een sigarenhumidor, gehoorapparaat, doos met whiskey, doos vol chocolaatjes en een fles champagne gevonden.

De top tien items die het vaakst worden verloren zijn, zijn een telefoon/camera, portemonnees, tassen/rugzakken/koffers, kleding, sleutels, brillen, koptelefoons/speakers, paspoorten, paraplu’s, en vapes/E-sigaretten.

En nog even een positief punt over Nederland. Wij staan niet in de top tien van vergeetachtige landen in Europa. Italië met de stad Rome staat op de eerste plek met Noorwegen (Oslo) op de tweede plek en Spanje (Madrid) op de derde plek.

Ben jij wel eens iets verloren of bang dat het gebeurt?

Geen zorgen. Elke rit wordt met de Uber-app gevolgd via een GPS tracker. Om er zeker van te zijn dat de registratie is van een geregistreerde chauffeur, passagier en de reis. Zo word je dus zeker herenigd met je persoonlijke eigendommen.

Passagiers die hun eigendommen achterlaten in een Uber, kunnen contact opnemen met hun chauffeur via de app. De Uber-app zal het telefoonnummer anonimiseren, zodat de gebruiker de chauffeur kan benaderen zonder zijn of haar persoonlijke informatie te delen.

Krijg je geen contact met je chauffeur? Bel dan het ondersteuningsteam van Uber. Zij zijn 24/7 bereikbaar via de ‘help’ knop van de Uber app.











Onze Ambassadeurs