Er wordt nog veel te hard gereden in Eemnes

Geschreven door Redactie

De herinrichting van de Wakkerendijk in Eemnes heeft theoretisch geleid tot meer veiligheid voor fietsers. Maar in de praktijk blijkt, dat automobilisten nog steeds veel te hard rijden, met name op de genoemde dijk.

Vooral landbouw- en vrachtverkeer rijdt veel harder dan toegestaan en dat zorgt voor geluidsoverlast. Dat geldt ook voor de lijnbussen, aldus bewoners.

Om een duidelijker beeld hiervan te krijgen is er in maart twee weken lang gemeten. De uitkomsten zijn vergeleken met de resultaten van eerdere metingen. Over het algemeen is het verkeer harder gaan rijden sinds de herinrichting. “Daarbij moet worden opgemerkt dat vooral in de avonduren en de vroege ochtend snelheden in de 30km-zone van 60km/u en in de 50km-zone van 80km/u zijn gemeten”, zegt wethouderTheo  Reijn. Er komen nu snelheidscontroles en kleine aanpassingen aan de weg. 

In het najaar start de gemeente een evaluatieonderzoek van het project Wakkerendijk. Daarbij worden de aanbevelingen van de studenten van de Politieacademie en de ervaringen van bewoners en gebruikers meegenomen. Het zou dan beter moeten gaan met het verkeersgedrag.







Onze Ambassadeurs