Volgende stap metamorfose Arenapark Hilversum

Geschreven door Redactie

De plannen om het Hilversumse Arenapark een grote metamorfose te geven gaan de volgende fase in. De omroepstad heeft bureau VenhoevenCS aangenomen om het stedenbouwkundig plan verder vorm te geven.

Het kantorenpark werd begin jaren negentig ontwikkeld. Er kwamen zo'n 35 gebouwen en meer dan 50 bedrijven, scholen en sportfaciliteiten. Toch was het eigenlijk nooit echt af: een deel van de openbare ruimte is nooit aangelegd.

De volgende fase van het Arenapark is een gemengde vorm van wonen, werken, scholen en sport. Daarnaast wordt een alternatief voor de geplande biomassacentrale onderzocht. Er wordt nu gekeken naar waar woningen moeten komen en hoeveel, maar ook naar het eventueel verplaatsen van station Hilversum Sportpark. Ook staan de komst van een grote internationale school en een hotel op het programma.

Het eerste voorlopige ontwerp van het plan is naar verwachting komend voorjaar klaar. Komend najaar komt VenhoevenCS al met een aantal uitgewerkte scenario's. In 2035 zou alles klaar moeten zijn.















Onze Ambassadeurs