Geluidsflitspalen en spaarpalen moeten Hilversum verkeershufterproof maken

Geschreven door Redactie

Geluidsflitspalen en spaarpalen moeten het wapen worden tegen verkeershufters in Hilversum. Dat zegt de lokale CDA-fractie die met meerdere voorstellen komt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het valt haar op dat er elke week verkeersongelukken gebeuren. Daar komt nog bij dat er afgelopen zomer veel ophef was over verkeershufters in het centrum van Hilversum. Er werd met hoge snelheid geracet, met gevaar en lawaai tot gevolg. 

Er werden de afgelopen maanden meerdere maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de strijd aan te gaan met verkeershufters, maar het CDA twijfelt of de verkeersveiligheid echt verbeterd is. 

Snelheidsmetingen moeten niet alleen worden gedaan met flitspalen die gebruikt worden om boetes mee uit te delen, maar ook met spaarpalen. "Dit zijn snelheidsmeters die een beloning geeft voor bestuurders die zich aan de snelheid houden. De opbrengst van de spaarpaal gaat naar de samenleving en wordt gebruikt ter verbetering van de straat en/of buurt waar de spaarpaal staat. De gemeente beloont hiermee de buurt waar netjes wordt gereden", aldus het CDA.

Een andere doorn in het oog is de geluidsoverlast die auto's veroorzaken door veel te hard te rijden of hard op te trekken. Dat zou volgens het CDA kunnen worden tegengegaan door 'geluidsflitspalen' te plaatsen. Andere gemeenten doen dat ook al. Ook kaart het CDA een verkeersonveilige situatie in de wijk Kerkelanden aan. Op de route naar het winkelcentrum raken fietsen en scootmobielen door de vele auto's nu vaak in de verdrukking. Wat het CDA betreft moet er een vrije fietsbaan worden aangelegd. 















Onze Ambassadeurs