Malafide dakdekker lichtte voor 50.000 euro mensen op

Geschreven door Redactie

Een man uit Muiden staat vandaag voor de rechter voor acht gevallen van oplichting. Hij deed zich voor als dakdekker en liet mensen vooraf betalen, maar kwam zijn afspraken niet na. Hij sloeg zijn slag in Bussum en Muiderberg.

In 2019 kwam de verdachte aan bij Denksportcentrum in Bussum. Hij zei tegen de manager van het centrum dat het dak onderhoud nodig had en hij deed zich voor als betrouwbare ondernemer. Vervolgens sloot hij een overeenkomst met de manager om het dak te repareren. De man liet het denksportcentrum vooraf 8.000 euro betalen voor de aankoop van materialen. Maar de dakdekker kwam zijn afspraken niet na.

Op deze manier heeft hij nog een aantal keren mensen opgelicht voor in totaal 50.000 euro. De man heeft al meerdere veroordelingen op zijn strafblad staan en allemaal soortgelijke feiten.

Hij werd eerder al eens tot 16 maanden cel veroordeeld wegens oplichting van zeventien mensen. Tijdens zijn proefverlof knipte de dakdekker zijn enkelband door en keerde niet terug naar de gevangenis. Na een aantal weken werd hij weer aangehouden. Maar in de tussentijd heeft hij acht  woonark-eigenaren in Kortenhoef opgelicht.



Onze Ambassadeurs