Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Scheffel-Maurer en de heer Scheffel

Geschreven door Redactie

Het echtpaar Scheffel-Maurer ontving op vrijdag 25 juni 2021 een Koninklijke Onderscheiding.

Zij werden beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-Burgemeester Jan Jaap de Kloet reikte de onderscheidingen uit in het Dorpshuis van Nigtevecht. Zij krijgen deze onderscheiding voor hun jarenlange inzet doven en slechthorenden in Nederland en daarbuiten.

Ineke Scheffel-Maurer en Lex Scheffel zijn een begrip in de wereld van mensen die plotseling of meer geleidelijk doof zijn geworden. Mevrouw Scheffel is door haar eigen beperking ervaringsdeskundige en van grote waarde voor het lotgenotencontact. Zij zet zich strijdbaar en positief in voor de integratie van de zogenaamde Plots- en Laatdoven en het tegengaan van eenzaamheid. Bijvoorbeeld door het organiseren van themaweekenden, cursussen, belangenbehartiging en fondsenwerving voor de Stichting Plots- Laatdoven (SPL). Samen met haar echtgenoot startte zij in 1994 het Lex Scheffers Fonds.

Lex Scheffers verbond zijn naam aan het fonds om door middel van het lopen van marathons geld in te zamelen voor de activiteiten van de stichting. Hij liep onder andere drie keer de marathon van New York. Van de eerste opbrengst in 1994 kocht de stichting een computer. Mede hierdoor kon de SPL zich snel ontwikkelen tot een serieuze landelijke organisatie. Het 25-jarig bestaan in 2014 had zelfs een internationaal karakter.

Voor hun jarenlange inzet ontvingen zij allebei een lintje en zijn daarmee lid van de Orde van Oranje-Nassau.



Onze Ambassadeurs