Oud papier ophalen door verenigingen in 't Gooi stopt

Geschreven door Redactie

Gooise clubs en verenigingen lopen vanaf volgend jaar waarschijnlijk duizenden euro's mis doordat ze geen oud papier meer mogen ophalen.  Afvalverwerker GAD wil oud papier voortaan zelf ophalen om efficiënter te werken en noodzakelijke miljoenen te kunnen bezuinigen.

GAD moet komend jaar 3,2 miljoen euro besparen. Dat komt omdat de transport- en overslagkosten fors omhoog gaan en de vergoedingen voor oud papier flink dalen.

Daar komt nog bij dat er volgens de GAD ook nadelen kleven aan het ophalen van oud papier door verenigingen. Dit gebeurt vaak 's avonds en 's weekends - wat duurder is - en het is voor veel verenigingen steeds lastiger om het oud papier goed georganiseerd te kunnen ophalen.

Verenigingen en clubs lopen zo wel veel geld mis. Alle verenigingen samen halen nu elk jaar voor zo'n 250.000 euro aan oud papier op. Per club levert dat ongeveer 10.000 euro op. De GAD-maatregel zorgt dan ook voor onrust bij de verenigingen zelf. De GAD zegt dat te begrijpen. 

De GAD wil deze zaak netjes regelen voor de clubs en denkt onder meer aan een afbouwregeling van vijf jaar of de inzet van verenigingen bij andere werkzaamheden, zoals het ruimen van zwerfvuil of het inzamelen van oude elektrische apparaten.

Het bezuinigingsplan moet nog worden besproken door verschillende gemeenteraden. 













Onze Ambassadeurs