PvdA Hilversum pakt illegale verhuur aan

Geschreven door Redactie

De PvdA in Hilversum heeft vandaag een meldpunt illegale verhuur geopend. Er was discussie ontstaan over de situatie van arbeidsmigranten. Om Haagse toestanden te vermijden werden er vragen gesteld aan het college. Maar die is traag met de beantwoording. Vandaar het meldpunt dat te vinden is op de website van de PvdA Hilversum.

“Misschien vraagt u zich weleens af: ‘Hoe krijg je al die mensen in zo’n kleine woning?’”, aldus de PvdA. 

“U kent de woning, want u woont er zowat naast en misschien kent u het antwoord ook al: illegale kamerverhuur, met z’n tweeën op de kinderkamer, vier in de slaapkamer en nog eens vier in de woonkamer. Met wat stapelbedden kom je ver. ‘Wat geeft het?’, denkt u wellicht. Totdat u beseft hoe brandgevaarlijk zo’n pand is, en dat daar mensen dubbel worden uitgemolken. Door hun baas of uitzendbureau én door de huisjesmelker, die ene ‘buurman’ die u nog nooit heeft ontmoet”.

In brandgevaarlijke woningen en pensions leven gastarbeiders vaak onder belabberde omstandigheden.  Met z’n tienen in een te krappe etagewoning. “Stapelbedden, oud sanitair, gammele troep. Soms in een oude schuur. De vragen van de PvdA waren bedoeld als duwtje in de rug voor B&W en datzelfde geldt voor het meldpunt. Het college is nu aan zet.

Onze Ambassadeurs