Gevaar voor natuurbranden door aanhoudende droogte

Geschreven door Redactie

Een sigaretje roken of barbecueën op de Gooise hei mag voorlopig niet meer. Vanwege de aanhoudende droogte geldt er voor de hele regio een verhoogd risico op natuurbranden. Dat meldt de brandweer.

Het warme weer heeft ervoor gezorgd dat het erg droog is in de Gooise natuurgebieden. Dat brengt een grotere kans op natuurbranden met zich mee: vuur verspreidt zich dan razendsnel.

De regionale brandweer heeft gisteren de hoogste fase van het natuurbrandrisico afgekondigd. Daardoor gelden er strengere maatregels als het gaat om vuur in natuurgebieden.

Het is vanaf nu verboden om in natuurgebieden of binnen dertig meter daarvan te roken. Daarnaast mag er geen kampvuur worden gemaakt en  mag er op de heide of in het bos niet gebarbecued worden. Het is ook verboden om in natuurgebieden of binnen honderd meter daarvan in de open lucht brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te gooien of te laten liggen.

Als er nu ergens een natuurbrand ontstaat, rukt de brandweer vanwege de droogte met meer materieel uit. Ook wordt er extra gecontroleerd. 











Onze Ambassadeurs