Zes op de tien Hilversummers zet verwarming lager om energie te besparen

Geschreven door Redactie

Half Hilversum heeft maatregelen genomen om zijn huis beter geïsoleerd te krijgen. Een kwart gaat dat binnen een paar jaar doen en zes op de tien Hilversummers zet de verwarming lager om energie te besparen.

Dat meldt de gemeente na een enquête over aardgasvrij wonen. Bij elkaar 1349 Hilversummers, waarvan 1042 leden van het Burgerpanel Hilversum, hebben de vragenlijst ingevuld.

Over aardgasvrij wonen zijn de meningen zeer verdeeld. Gemiddeld geven Hilversummers een 6 op de vraag hoe ze aankijken tegen de overstap van aardgasvrij naar een andere duurzame warmtevoorziening. Er zijn daarbij zeer uiteenlopende cijfers gegeven. 38 procent geeft een 8, 9 of een 10. Net niet een kwart van de bewoners geeft een 1, 2 of een 3.

Jongere inwoners zijn positiever dan ouderen. Inwoners die minder positief zijn, geven aan dat het voor hen te duur is om hun huis te verbouwen. Om de woning aardgasvrij te maken is vooral behoefte aan advies, laagdrempelige informatie en financiering in de vorm van een lening of een subsidie. Één op de vijf bewoners verwacht niet de woning aardgasvrij te maken.Onze Ambassadeurs