Hilversummer krijgt boete voor verwaarlozen 25 konijnen

Geschreven door Redactie

Een 62 jarige man uit Hilversum is door de politierechter veroordeeld tot een boete van 250 euro, waarvan 100 euro voorwaardelijk. De man hield in zijn eigen huis 40 konijnen maar zou 25 dieren niet goed verzorgen. Zo was er volgens de rechtbank sprake van zeer vervuilde hokken en kooien, onvoldoende ventilatie én hadden de dieren geen hooi.

Bij een korte controle treffen de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in de woonkamer van de Hilversummer meerdere konijnenverblijven aan met in totaal 15 konijnen in redelijk schone hokken en kooien.

De naastgelegen kamer was volledig ingericht met kooien met nog eens 25 konijnen. De konijnenverblijven in die kamer waren echter erg vervuild. 

De man zei, dat het fokken van konijnen zijn hobby is en dat hij ze verkoopt via Marktplaats en aan een dierenwinkel in Hilversum. Hij erkent dat hij alles beter schoon had moeten maken, maar door een gebroken rib én door het feit dat hij er alleen voor stond, lukte dat niet.

De man krijgt een boete van 250 euro maar gaat daartegen in verzet. Hij schrijft dat hij bezig is om de dieren te herplaatsen. Daarnaast had eerst nog een nieuwe controle moeten plaatsvinden, maar de man zegt dat dat nooit meer is gebeurd. Volgens het Openbaar Ministerie is wel geprobeerd om een nieuwe controle uit te voeren, maar was de man nooit thuis.

In deze zaak is volgens de officier van justitie een boete van 250 euro redelijk. Het moet voorkomen worden dat de dieren opnieuw onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. 


Onze Ambassadeurs