Gooise dierenvoedselbank erg nodig en geliefd

Geschreven door Redactie

Tessa Smit en Ilona Meijer zijn in Hilversum een voedselbank voor huisdieren begonnen. Klanten kunnen maandelijks een zak brokken ophalen voor hun hond of kat. "We kregen signalen dat daar behoefte aan was, maar dat is nog zacht uitgedrukt", vertellen ze. Een klant zei: "ik had niks meer, maar je kat doe je niet weg, dus aten we samen wat ik at."

In deze tijd hebben mensen het zwaar. Huisdieren zijn dan juist een grote steun, maar soms is het lastig om voer te kopen als er even geen geld in huis is. Daarom besloot het tweetal in actie te komen. "Mensen eten soms echt een boterham minder om hun dier te kunnen voeden," zegt Ilona.

Een andere klant zegt: "Ik heb een uitkering en krijg hulp van alle kanten, maar soms moest ik m'n avondeten delen. Dat ik nu brokken kan ophalen bij de dierenvoedselbank is een grote opluchting voor mij!"

De voedselbank voor huisdieren krijgt donaties van particulieren, maar ook van winkels en merken. Te veel om in huis op te slaan, vandaar dat Tessa en Ilona hard op zoek zijn naar een ruimte voor opslag en uitgifte. "We zouden graag na de coronatijd ook koffie en een beetje huiselijkheid kunnen aanbieden aan de klanten, dus als iemand een ruimte heeft: we horen het graag," zegt Tessa.

Klanten komen nu vooral binnen via andere voedselbanken, maar aanmelden kan ook via een besloten groep op Facebook. "We hebben nu honden, katten en één konijn als klant, maar elk huisdier is welkom", zegt Ilona. Tessa hoopt dat mensen zich niet schamen om om hulp te vragen. "Dat is nergens voor nodig! We willen voorkomen dat baasjes hun huisdier moeten wegdoen, dus mensen: kom gewoon langs!"












Onze Ambassadeurs