Kinderopvang Hilversum stuit op oneerlijke concurrentie

Geschreven door Redactie

Hilversumse kinderopvangorganisaties hebben te maken met oneerlijke concurrentie. Dat stellen ze tegen de Hilversumse VVD-fractie. Nieuwe locaties voor kinderopvang worden volgens hen te vaak verhuurd aan hetzelfde bedrijf en tegen te lage huurprijs.

Hilversum wil bij nieuwbouw en renovatie van schoolgebouwen op dezelfde locatie ook voor- en naschoolse opvang regelen. De kinderopvangbedrijven zeggen dat de schoolgebouwen de laatste jaren allemaal worden verhuurd aan grotere Hilversumse scholenkoepels, die op hun buurt weer samenwerkingsverbanden hebben met één en hetzelfde kinderopvangbedrijf.

Het verhuren van locaties voor kinderopvang is dan vaak een één-tweetje, zo stellen de andere kinderopvangbedrijven. Waar één bepaald kinderopvangbedrijf meestal de nieuwe locaties kan huren, vist de rest achter het net. Volgens de kinderopvangorganisaties speelt ook de gemeente Hilversum daarbij een rol door de locaties vaak te verhuren onder de marktconforme prijs, waardoor concurrentievervalsing ontstaat.

De Hilversumse VVD-fractie vraagt om opheldering van burgemeester en wethouders. De partij wil weten welke eisen de gemeente stelt aan de verhuur van gedeelten van schoolgebouwen aan kinderopvangbedrijven en welke eisen er worden gesteld aan de huurprijs.














Onze Ambassadeurs