WK, F1 en Darts naar streamingsdienst Viapley

Geschreven door Redactie

De Zweedse Nordic Entertainment Group heeft de uitzendrechten van alle grote dartstoernooien van PDC bemachtigd. Het darts werd in Nederland jarenlang uitgezonden op RTL7.

Vanaf volgend jaar moeten dartsliefhebbers een abonnement op Viaplay hebben om het WK, de Premier League Darts, de World Grand Prix, het World Matchplay en de Grand Slam of Darts te zien.

De NENT Group heeft de uitzendrechten voor de komende vijf jaar binnengehaald. Vorige week werd al bekend dat de Bundesliga (nu te zien op ESPN) en de Formule 1 (Ziggo Sport) naar Viaplay verhuizen. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt het streamingplatform in Nederland gelanceerd.

NENT heeft naast tv- en radiozenders in Scandinavië ook een streamingdienst, Viaplay, die de komende jaren in meer Europese landen wordt geïntroduceerd. Viaplay is al beschikbaar in acht landen.

Het bedrijf koopt per land de uitzendrechten op van populaire sporten in de hoop meer abonnees te krijgen. Viaplay biedt naast sport ook films en series die NENT deels zelf produceert.










Onze Ambassadeurs