Griekenland laat gevaccineerde Nederlanders toe zonder test

Geschreven door Redactie

Griekenland laat vanaf vandaag alle vakantiegangers uit Nederland toe die volledig gevaccineerd zijn en een vaccinatiebewijs van de GGD of het ziekenhuis kunnen laten zien. Dit meldt het Grieks Verkeersbureau.

Onlangs zei het ministerie van Volksgezondheid nog, dat Nederland nog geen officieel vaccinatiepaspoort of vaccinatiebewijs heeft dat gebruikt kan worden op reis. Het gele vaccinatieboekje is niet geldig als officieel vaccinatiebewijs. Ook aan het vaccinatiebewijs van de GGD zelf zou je niks hebben als je naar Griekenland wil, omdat het geen officiële status heeft. Iedereen die naar Griekenland wil zou dat alleen maar kunnen doen met een negatieve coronatest, zo werd gezegd.

Maar een vaccinatiebewijs van de GGD of het ziekenhuis volstaat voor de Grieken vanaf vandaag dus wel. Op de vaccinatiebewijzen moet de volledige naam staan van de gevaccineerde zoals op het paspoort of een ander erkend reisdocument, de geboortedatum, de datum van vaccinatie en welk soort vaccinatie. De vaccinaties mogen ook in het ziekenhuis zijn afgegeven.

De tweede prik moet wel minstens 14 dagen voor aankomst in Griekenland zijn gezet. Ook reizigers die de afgelopen negen maanden corona hebben gehad, en dat kunnen aantonen, worden toegelaten.

Wie niet gevaccineerd is of door besmetting immuun is, moet een coronatest doen voor de reis naar Griekenland, maar is verder ook van harte welkom voor een vakantie in het Zuid-Europese land. Griekenland heeft vorige week haar poorten geopend voor toeristen.

Afgelopen weekend kreeg een groot aantal Griekse eilanden een positief geel reisadvies, waardoor bij terugkeer naar Nederland een test en quarantaine niet meer nodig zijn. Het gaat om de Ionische Eilanden (Corfu, Zakynthos) en de Noord- en Zuid-Egeïsche Eilanden (o.a. Rhodos, Kos, Santorini).





























Onze Ambassadeurs