Hilversum gaat samen met scholieren drugscriminaliteit aanpakken

Geschreven door Redactie

Hilversumse scholieren moeten de gemeente gaan helpen met de aanpak van drugscriminaliteit onder jongeren en op scholen. Dit toenemende probleem moet echt worden opgelost.

Er worden steeds meer harddrugs gemaakt, er wordt steeds meer in gedeald en het wordt ook meer en meer op scholen gebruikt. Afgelopen maand bleek, dat vijfde-klassers op het Gemeentelijk Gymnasium regelmatig harddrugs als speed en ketamine gebruiken op toiletten van de school.

Hilversum laat onderzoeken of dat harddrugsgebruik op de toiletten van de school uitzondering is of regel. Het lijkt op dat laatste: burgemeester Pieter Broertjes stelde nadat het nieuws naar buiten kwam al meer signalen te hebben van toenemend drugsgebruik op scholen en het dealen van drugs rond scholen. Er gaan verhalen rond dat er steeds meer jongeren op scootertjes drugs dealen rond scholen. Daar willen de gemeente en de politie nu echt van af.

Naast de gesprekken met elkaar moet een 'escaperoom' jongeren bewust maken van hoe ze in aanraking kunnen komen met drugscriminaliteit. De escaperoom houdt jongeren situaties voor van waarbij ze benaderd kunnen worden door drugscriminelen, hoe ze zulke dingen kunnen herkennen en wat de gevolgen kunnen zijn als de op duistere verzoeken ingaan.












Onze Ambassadeurs