Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Hilversum

Geschreven door Redactie

Charlie Aptroot is benoemd tot waarnemend burgemeester van Hilversum. De 70-jarige VVD-er neemt vanaf volgende week woensdag de taken over van de huidige burgemeester Pieter Broertjes, die ziek is.

Broertjes is vanwege herstel van een hersenontsteking enige tijd niet in staat om zijn functie uit te oefenen.  De waarneming geldt vanaf 19 mei tot het moment dat Broertjes zijn werkzaamheden hervat, maar uiterlijk 1 september 2021.

Aptroot is sinds mei vorig jaar tot 17 mei aanstaande waarnemend burgemeester van Voorschoten. Daarvoor was hij vanaf 2012 burgemeester van Zoetermeer. Van 2003 tot 2012 was hij Lid van de Tweede Kamer. Aptroot opereert niet alleen vanuit de positie van burgemeester van Hilversum, maar ook als voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

Het herstel van Broertjes gaat voorspoedig. Hij heeft het ziekenhuis verlaten en is aan het revalideren. Ondanks dat zijn gezondheid met sprongen vooruit gaat, is een geruime tijd voor herstel voorgeschreven. Met de komst van een waarnemend burgemeester kan dit in alle rust gebeuren. 







Onze Ambassadeurs