Boekje open over John de Mol

Geschreven door Redactie

Televisiemaker Patrick Scholtze, die op harde wijze werd ontslagen door John de Mol, werkt aan een boek over zijn leven en werk met de mediatycoon. Het wordt een mooi verhaal, maar zonder happy end. De ex-creatief directeur van Talpa werkte drie decennia nauw samen met De Mol, maar werd in 2019 hardhandig opzij gezet.

Daarop volgden jarenlang slepende rechtszaken. Vrijdag strandde Scholtzes laatste poging om een vertrekpremie van ruim 1 miljoen euro te krijgen bij de Hoge Raad. Eerder had een rechter hem de hoogste billijke vergoeding ooit toegekend, maar na een hoger beroep moest hij die weer inleveren.

Patrick heeft tijdens zijn jaren met De Mol altijd een dagboek bijgehouden en dat gaat nu leiden tot een boek. Dat zal niet alleen de jaren beschrijven waarin hun samenwerking stuk liep. Het wordt zeker geen afrekening. Het wordt een boek over goede tijden en slechte tijden.

De goede verhalen gaan over de successen. Over de belevenissen met Robert ten Brink, Linda de Mol, Marc Klein Essink, Robert Long en Tineke Schouten.  De laatste twee jaar, toen alles mis ging, zullen slechts één of twee hoofdstukken in beslag nemen. "Het wordt een tv-sprookje, maar zonder happy end", aldus de auteur.












Onze Ambassadeurs