Eurovisie Songfestival 2021

Geschreven door Redactie

Organisatie Eurovisie Songfestival koerst vastberaden en realistisch richting mei

Het Eurovisie Songfestival zal hoe dan ook doorgaan. Op 18, 20 en 22 mei vinden de halve finales en de finale plaats vanuit Rotterdam Ahoy.

“Het Eurovisie Songfestival keert in mei terug, ondanks de pandemie. Helaas is het gezien de aanhoudende omstandigheden onmogelijk om het evenement te houden zoals we dat gewend zijn,” volgens Martin Österdahl, Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival.

Het Eurovisie Songfestival gaat door en de organisatie streeft, vastberaden en realistisch, naar de hoogst haalbare editie. “Onze ambitie is scenario B: een Songfestivaleditie op anderhalve meter, met scherpe corona-maatregelen waarbij alle 41 artiesten in Rotterdam Ahoy kunnen optreden. Of publiek aanwezig kan zijn bij de shows en de activiteiten in gaststad Rotterdam wordt op een later moment besloten,” aldus Sietse Bakker, uitvoerend producent van de Nederlandse Songfestival-organisatie.

Alle beschikbare kaarten voor de 3 liveshows en 6 generale repetities waren vorig jaar uitverkocht. Om de anderhalve meter ook in de zaal te kunnen garanderen zal de ruimte voor publiek in Rotterdam Ahoy afnemen. Omdat staanplaatsen niet mogelijk zijn, is besloten de vloer volledig in te richten als greenroom, waardoor ook de artiesten in de greenroom afstand van elkaar kunnen houden.

De presentatie van het Eurovisie Songfestival ligt dit jaarin handen van Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager. Ook zal een zestal legendarische oud-winnaars tijdens de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival opnieuw in de spotlights gezet worden. Lenny Kuhr (1969), Teach-In (met Getty Kaspers, 1975), Sandra Kim (1986), Helena Paparizou (2005), Lordi (2006) en Måns Zelmerlöw (2015) maken hun opwachting tijdens een interval act van de Grand Final op zaterdag 22 mei.

Birth Of A New Age wordt het lied waarmee Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in mei. Het nummer, dat gaat over veerkracht en de viering van het begin van een nieuw tijdperk, is geschreven en geproduceerd door Jeangu Macrooy en Perquisite.Onze Ambassadeurs