Nieuw kapbeleid in centrum Hilversum

Geschreven door Redactie

Inwoners van het centrum van Hilversum die een bijzondere en waardevolle boom in hun tuin hebben staan kunnen deze de komende maand aanmelden voor de beschermde-bomenlijst. Alleen bomen die op deze lijst voorkomen zijn in de toekomst nog vergunningsplichtig. Andere bomen mogen zonder vergunning worden gekapt.

Na een succesvolle eerdere proef start de gemeente Hilversum voor de tweede keer met een nieuw kapbeleid voor bomen. Dit keer voor het centrum van Hilversum, postcodegebied 1211. Op een digitale kaart staat al een honderdtal bomen vermeld en de gemeente vraagt aan bewoners de lijst aan te vullen.

Eind 2018 is het kapbeleid voor particuliere bomen al in Hilversum-Noord aangepast. Bewoners, een gemeentelijke landschapsarchitect en een bomendeskundige hebben samen een lijst opgesteld van 154 bomen bij mensen in de tuin die zo bijzonder zijn voor de wijk, dat deze niet zomaar gekapt mogen worden. Deze particuliere bomen staan op een beschermde-bomenlijst en kunnen alleen gekapt worden als daarvoor een vergunning wordt verleend. Alle andere particuliere bomen mogen zonder vergunning gekapt worden. 

De gemeente Hilversum wil nu in postcodegebied 1211 eenzelfde lijst opstellen en vraagt bewoners hieraan mee te doen. Het gaat om bomen in particuliere tuinen. Bomen in het openbare groen zijn sowieso beschermd. Aanmelden kan tot 4 juni.







Onze Ambassadeurs