Lufthansa nog in diepe crisis

Geschreven door Redactie

Als de resultaten van Lufthansa een voorbode zijn voor die van Air France-KLM, dan komt er volgende week slecht nieuws uit Parijs. In de eerste drie maanden van dit jaar leed Lufthansa een verlies van 1,1 miljard euro op een omzet van 2,5 miljard. In het eerste kwartaal van 2020, toen de crisis uitbrak, leed het bedrijf een iets groter verlies, maar boekte het ook nog een fors hogere omzet.

Het bedrijf verbrandde in de eerste drie maanden van dit jaar bijna een miljard euro aan cash. Vanwege de vliegverboden en strenge reisregels komt er maar weinig geld binnen, terwijl de vaste lasten zoals salarissen en vliegtuigonderhoud wel gewoon betaald moeten worden.

Het bedrijf verwacht dat de situatie in het tweede kwartaal van dit jaar iets zal verbeteren. Lufthansa rekent dan op een bedrag van 200 miljoen euro per maand aan cash dat het bedrijf zal uitstromen.

De milde verbetering is onder meer te danken aan een flinke ontslagronde. Eind maart had Lufthansa nog 111.262 mensen in dienst, bijna 20 procent minder dan op 31 maart 2020.








Onze Ambassadeurs