Drie maanden avondklok: 95.000 boetes

Geschreven door Redactie

De politie heeft de afgelopen maanden ruim 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. De boetes zijn vooral opgelegd aan mensen tussen de 18 en 45 jaar.

De avondklok eindigde eergisteren. Aanvankelijk begon de avondklok om 21.00 uur 's avonds, later werd dat 22.00 uur.

Volgens de politie heeft de maatregel veel gevergd van de samenleving en moesten agenten de afgelopen tijd vaker repressief optreden dan gebruikelijk. Dat is ten koste gegaan van het contact met mensen in de wijken. Hoewel er bijna honderdduizend boetes zijn uitgeschreven, hebben de meeste mensen zich volgens de politie aan de avondklok gehouden.

Voor het handhaven van de coronamaatregelen werden veel extra agenten ingezet. De afgelopen maanden hebben politiemensen in totaal 212.000 overuren gemaakt, een stijging van twee derde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De extra mensen waren vooral nodig vanwege de vele coronademonstraties. Daar moest de politie regelmatig ingrijpen en sommige demonstraties liepen uit op hevige rellen. De politie heeft vooral veel extra mensen moeten inzetten bij de mobiele eenheid en bij aanhoudingseenheden. De politie registreerde dit jaar tot nu toe 1500 demonstraties, een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 


Onze Ambassadeurs