Ziekenhuizen verdeeld enthousiast over Koningsdag

Geschreven door Redactie

Afhankelijk van de druk op en drukte in de ziekenhuizen wordt verdeeld enthousiast gereageerd op deze feestelijke Koningsdag.  Voor veel Nederlanders is dat een reden om een dagje helemaal los te gaan. De coronacrisis en het feit dat er geen grote evenementen georganiseerd worden, zal veel mensen niet tegenhouden.

Dat zorgt bij sommige Noord-Hollandse ziekenhuizen voor zorgen, maar andere zeggen dat het hooguit gezellig druk is. 

Bij het Tergooi ziekenhuis in Hilversum loopt de druk steeds hoger op.  Daar staan ze bepaald niet te juichen over de komende versoepelingen en Koningsdag. "We begrijpen heel goed dat mensen na zo'n zware tijd een verzetje nodig hebben, maar we roepen toch echt op om goed na te denken wat je doet. Hou je echt aan de regels en kom niet met veel mensen samen. Als je naar de situatie in het ziekenhuis kijkt, kan het echt nog niet", zegt de woordvoerder van het ziekenhuis.

Zowel vanuit de samenleving als vanuit de zorg klinkt de oproep steeds luider om op Koningsdag niet alsnog grote feesten te houden en in grote groepen samen te komen. Zo werd het pre-Koningsdagfeest in Breda al tegengehouden. Het Tergooi ziekenhuis ondersteunt die oproep 'op alle fronten'.



Onze Ambassadeurs