NPO-radiozenders vieren Koningsdag

Geschreven door Redactie

De publieke radiozenders besteden dinsdag 27 april ieder op hun eigen manier aandacht aan Koningsdag. Dat deze dag voor het tweede jaar op rij vanwege corona niet uitbundig kan worden gevierd is bekend. Maar de publieke radiozenders staan er wel uitgebreid bij stil.

Radio 1 heeft Spraakmakers dat een ‘ode aan het feest’ is; het gaat over het belang van feestvieren en het gemis aan feest en de (fysieke) nabijheid van andere mensen. Daarna volgt NOS Koningsdag op 1 (van 11.00 tot 13.00 uur), met een uitgebreid verslag van het bezoek van de koning aan Eindhoven.

NPO Radio 2 staat dinsdag vanaf middernacht 24 uur in het teken van De Dag van de Nederlandse Popmuziek. Door de dag heen is er live muziek te horen van artiesten die optreden op een locatie met een koninklijk tintje: Paleis Het Loo in Apeldoorn.

NPO 3FM: hier kunnen luisteraars meezingen met Koningsdag-karaoke-knallers en zo hun eigen Koningsdagfeestje bouwen.

NPO Radio heeft een Vrijmarkt, waar je muziek en bladmuziek kunt kopen of ruilen.

NPO Radio 5 draait de hele dag muziek van eigen bodem, net als Radio 2 dus. Ook viert Tineke de Nooij tussen 12.00 uur en 14.00 uur haar eigen feestje tijdens een speciale uitzending van de TinekeShow. Ze wordt tachtig jaar!







Onze Ambassadeurs