Sony vraagt patent aan op gebruik banaan als PlayStation-controller

Geschreven door Redactie

Sony Entertainment heeft patent aangevraagd op het gebruik van willekeurige voorwerpen als PlayStation-controllers - zoals bijvoorbeeld een banaan. Het patent draait om een systeem met een voorwerpdetector en een voorwerphoudingdetector, waarbij het voorwerp geen speciale stickers of andere uitsteeksels bevat om de locatie door te geven. 

Het systeem zou de vorm van een banaan moeten kunnen herkennen via kunstmatige intelligentie en op basis van de houding van de banaan signalen door kunnen geven aan een game.

Hypothetisch zou je dus een game kunnen besturen door een banaan op en neer te bewegen. Sony geeft in het patent zelfs behulpzaam aan hoe de ene kant van de banaan een X-knop en de andere kant een driehoek-knop zou kunnen nadoen.

Het is 'wenselijk' als gebruikers een goedkoop, niet-elektronisch voorwerp zouden kunnen gebruiken als controller, besluit Sony. Dat hoeft dus niet per se een banaan te zijn.

Bedrijven dienen regelmatig patenten in op ideeën die ze niet daadwerkelijk op de markt zullen brengen. Of Sony daadwerkelijk met een manier komt om je fruitmand als spelbesturing te gebruiken, is dus nog lang niet zeker.








Onze Ambassadeurs