Hilversumse Zilveren Kei dit keer online-evenement

Geschreven door Redactie

Jonge lokale kunstenaars kunnen in de meivakantie meewerken aan online-evenement ‘Create your talent’. Stichting Grafisch Atelier Hilversum verzorgt ook nu de Zilveren Kei. Er is in totaal plek voor honderd deelnemers uit de Gooi en Vechtstreek.

Honderd jongeren in de middelbare schoolleeftijd gaan in de week van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei aan de slag met een lokale kunstenaar als coach. In vijf middagen creëren zij werk dat deel wordt van een kunstinstallatie voor de verzameltentoonstelling ZK2021 Expo.

Alles verloopt digitaal. Zo krijgen de deelnemers een videoboodschap met een thema en ideeën van hun kunstcoach, waar zij thuis mee aan de slag kunnen. Tijdens de zogeheten maakateliers kunnen de jongeren in online meetups vragen stellen aan hun coach of overleggen met de andere creatievelingen.

Lokale kunstenaars werken mee aan dit project. Het gaat om Tamar Frank, Marianne Kemp, Simone Bennett, Kay van Bellen, Lars Bogaersen en Vincent van der Geest. Dit zestal begeleidt de jongeren als kunstcoach. Hun expertise loopt uiteen van fotografie, film en lichtobjecten tot aan grafische vormgeving, tekenen en textiel.

Samen met de kunstinstallatie van Create your talent zijn de werken van Expose your talent te zien op de verzameltentoonstelling ZK2021 Expo. Die vindt plaats in de Gooische Brink in Hilversum van donderdag 13 mei tot en met zondag 30 mei. 

Wie mee wilt doen, heeft nog tot en met vrijdag 30 april de tijd. Aanmelden kan via www.zilverenkei.nl. 








Onze Ambassadeurs