Slob: landelijk meldpunt ongewenst gedrag

Geschreven door Redactie

Veel scholieren zijn ontevreden over de manier waarop wordt omgegaan met meldingen van seksuele intimidatie en geweld. Er wordt te vaak weinig of niets met die meldingen gedaan. Bij diverse overheden kwamen de afgelopen tijd 6000 verhalen binnen over ongepaste opmerkingen of gedragingen.

In een reactie laat demissionair onderwijsminister Arie Slob weten met een meldpunt te komen. Dat is hard nodig, want op dit moment hoeven scholen geen melding te doen van seksuele intimidatie, waardoor Den Haag geen zicht heeft op de ernst van de situatie.

Vertrouwenspersonen die kritiek hadden vonden dat scholen te lang wachtten met handelen, uit angst voor publiciteit of door goede contacten met de beschuldigde leerkrachten. Ook klagen zij over het beleid van de school, dat onduidelijk of verouderd zou zijn of niet zou uitnodigen tot melden.

Verder zeiden vertrouwenspersonen dat docenten niet weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Ook de voorzitter van de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen herkent dit beeld.


Onze Ambassadeurs