Chauffeur van Bussums busdrama krijgt 240 taakstraf

Geschreven door Redactie

De chauffeur van de bus waarmee een jaar geleden een dramatisch ongeluk in Bussum werd veroorzaakt, heeft van de rechter 240 uur taakstraf plus 1 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid gekregen. Bij het ongeluk kwamen vorig jaar een moeder en haar ongeboren kind op een bakfiets om het leven. 

Het Openbaar Ministerie legde de 61-jarige verdachte het veroorzaken van een dodelijk ongeval en het veroorzaken van gevaar op de weg ten laste.

Vlak voor het ongeluk was het treinverkeer uitgevallen door een grote sein- en wisselstoring tussen Naarden-Bussum en Weesp. Vervangende bussen brachten reizigers van station naar station. De chauffeur reed op één van die bussen, had net een groep passagiers naar buiten gelaten om even later weer te vertrekken. De bewuste bus stond zeker tien minuten stil totdat het gevaarte 'opeens' begon te rollen en hard wegschoot. De chauffeur bleek vol op het gaspedaal te staan. Een vergissing: hij wilde juist op de rem trappen. De bus schoot met volle vaart naar voren en ramde meerdere auto's.

Een van de auto's botste door het ongeluk op een bakfiets die door de straat reed. Op de bakfiets zat een jonge Naardense moeder, zwanger van haar tweede kind en met haar pas tweejarige zoontje voorop. De moeder kwam door de botsing ten val en belandde onder de bus. Ze raakte zwaargewond en overleed ter plekke. Ook haar ongeboren kind overleefde de klap niet. Het tweejarige zoontje kwam wonderwel met de schrik vrij.
















Onze Ambassadeurs