Vrouw die man neerstak tijdens betaalde sm-date in Eemnes verdacht van poging tot doodslag

Geschreven door Redactie

Een 45-jarige vrouw uit Amstelveen die ervan wordt verdacht dat zij een man uit Baarn tijdens een seksdate heeft neergestoken, wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van poging tot doodslag en diefstal met geweld. Dat maakte de officier van justitie bekend op de eerste rechtszitting in de zaak. 

Het steekincident gebeurde op 28 september in een pand van een verhuisbedrijf in Eemnes. Verdachte Denise R., die oorspronkelijk uit Schotland komt, had in de loods afgesproken voor een betaalde seksdate met het 54-jarige slachtoffer. De man zou een voorkeur hebben gehad voor extreme vormen van seks, zoals verkleedspelletjes, sm en bondage. 

Volgens de verdachte had de man zelf het mes in handen en verwondde hij zichzelf toen hij bij een worsteling met haar uitgleed. Maar volgens het OM wilde zij een dure fles parfum en 300 euro van de man stelen. Toen hij dat wilde afpakken, zou zij een mes uit haar tas hebben gehaald en hem in zijn buik en zijn bovenbeen hebben gestoken. Daarbij werden zijn darmen en lever geraakt en moest hij met spoed worden geopereerd. 

De advocaat van Denise R. beschreef uitgebreid hoe het de bewuste nacht volgens haar cliĆ«nte was gegaan. Daar stond het verhaal van het slachtoffer lijnrecht tegenover, De officier van justitie gelooft de vrouw niet, omdat zij tijdens het onderzoek wisselende verklaringen heeft afgelegd over wat er zou zijn gebeurd. 

Het onderzoek is volgens het OM zo goed als al klaar. Het sporenonderzoek is afgerond en de verdachte is door een psychiater onderzocht. De rechtbank wil nog wel haar chauffeur extra laten verhoren, die zat destijds buiten de verhuisloods in zijn auto op haar te wachten. Hij schijnt het slachtoffer al langer te kennen, omdat hij geregeld vrouwen naar hem brengt. Ook de man zelf wordt nog een keer verhoord bij de onderzoeksrechter. De rechtbank besliste vandaag wel dat de verdachte voorlopig vast blijft zitten. Onze Ambassadeurs