Even naar museum of poppodium (om te stemmen)

Geschreven door Redactie

Vandaag en ook morgen kunnen we eindelijk weer naar theater of museum. Nou ja ... om te stemmen dan. Veel musea en andere dag-attracties fungeren deze week tijdelijk als stembureau. En zo kan stemmen dit jaar met wat fantasie toch nog een klein uitje worden.

Madurodam is sinds maandag al open om te stemmen. "We hebben de hele dag aanloop voor de kwetsbare groepen", vertelt woordvoerder Justine Passera van het miniatuurpark. "De grote bulk komt woensdag."

Ook het Nederlands Watermuseum in Arnhem mag eindelijk weer mensen ontvangen. Op woensdag gaat het museum een dagje open als stembureau. "We hebben dat zelf aangeboden, omdat we heel veel ruimte hebben en er dit jaar ook stembureaus afvallen zoals verzorgingshuizen", zegt een woordvoerder.

Bezoekers komen via de parkeerplaats binnen en kunnen in een ruimte op de begane grond van het museum stemmen. "Er wonen veel mensen in de buurt die nog nooit bij ons binnen zijn geweest. We hebben bij de uitgang iets gemaakt om mensen aan te moedigen een keer terug te komen, want een volgende keer kunnen ze het museum helemaal bekijken."











Onze Ambassadeurs