Kuipers zegt dat we niet te snel moeten versoepelen

Geschreven door Redactie

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, waarschuwde in de Tweede Kamer om de coronamaatregelen niet te snel te versoepelen. Verder raadde hij aan om het priktempo te verhogen: „Hou vaccins niet op de plank.”

De bezetting van ziekenhuisbedden door coronapatiënten is de afgelopen periode vrij stabiel, maar ’op een veel hoger niveau dan normaal.

Kuipers ziet het liefst dat eventuele versoepelingen van maatregelen dus vooruit worden geschoven. Het demissionaire kabinet heeft in de persconferentie maandag een aantal versoepelingen voor onder meer hoger onderwijs en terrassen aangekondigd per 31 maart. Maar alleen als het kan.

RIVM-baas Jaap van Dissel is het met Kuipers eens. Hij zegt, dat het ’verschillende kanten op kan’. In sommige regio’s is het aantal positieve tests alweer aan het stijgen, dus men moet zeker niet te vroeg juichen.

„Als je meer versoepelt, kan het snel gaan”, zegt Kuipers.. De bezetting van ziekenhuisbedden is op dit moment net zo hoog als toen het kabinet eerder op de rem trapte.



























Onze Ambassadeurs