Kunstevenement Hilversum De Zilveren Kei

Geschreven door Redactie

Begin maart start de nieuwste editie van de Zilveren Kei, het kunstevenement voor creatieve jongeren uit Hilversum en omstreken. De organisatie wil jongeren een kans geven hun creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen en ze een podium bieden om hun talent te laten zien aan een breed publiek. Met lokale kunstenaars als coach maken de jongeren nieuw werk dat in mei wordt getoond in een verzameltentoonstelling op de Gooische Brink in Hilversum. Jongeren kunnen zich aanmelden en meer informatie vinden op www.zilverenkei.nl.

De focus ligt niet langer op het wedstrijdelement maar op het proces van leren en inspireren van en met elkaar. De Zilveren Kei is een inclusief project waaraan echt alle jongeren mee kunnen doen. "Dit jaar is het organiseren van de Zilveren Kei nog belangrijker. Veel jongeren zijn door de coronamaatregelen beperkt in hun vrijetijdsbesteding en ook in het contact met anderen. We denken dat meedoen aan de Zilveren Kei juist nu voor een welkome afleiding kan zorgen,” zegt Esmee Hickendorff, organisator van de Zilveren Kei.

Er zijn twee trajecten. Bij ‘Expose Your Talent’ pitchen jongeren hun al gemaakte werk om 1 van de 10 plekken te bemachtigen. De kunstcoaches gaan deze 10 jongeren 2 maanden lang begeleiden bij het maken van nieuw werk. Bij ‘Create Your Talent’ richt de Zilveren Kei zich op jongeren die nog niet zoveel in aanraking zijn gekomen met beeldende kunst en media maar hun talent graag zouden willen ontdekken. E

De inschrijfperiode voor het individuele traject sluit op zondag 7 maart, inschrijven voor het groepstraject kan tot/met vrijdag 30 april. De tentoonstelling ZK2021 Expo opent op donderdag 13 mei.







Onze Ambassadeurs