Geniet van schaatspret op sloten in eigen omgeving

Geschreven door Redactie

Als schaatsgemeente van Nederland hebben we ons de afgelopen maanden samen met de zeven ijsclubs in Wijdemeren voorbereid op natuurijs in coronatijd.

Vrijdag 12 februari werd in overleg met de ijsclubs, boa’s, hulpdiensten, buurgemeenten en de veiligheidsregio besloten om de toegangswegen naar Ankeveen, Kortenhoef en Loosdrecht tot 17.00 uur helemaal af te sluiten. Een maatregel die noodzakelijk was om de drukte te reguleren in kader van Covid-19 èn om de toegang van de hulpdiensten te waarborgen. Per dag wordt bekeken of deze maatregelen weer nodig zijn.

Burgemeester Crys Larson roept op: “Het is prachtig weer en veel mensen genieten van sneeuw, zon en ijs. We zijn een recreatieve gemeente, maar dit moet wel veilig kunnen gebeuren. We kunnen niet meer mensen toelaten dan verantwoord is en de bereikbaarheid van de hulpdiensten moet gegarandeerd worden. Ook is de ijskwaliteit op veel plekken niet goed. Houd hiervoor de lokale ijsclubs in de gaten via onze schaatspagina. Voorkom dus teleurstelling en geniet zoveel mogelijk van de schaatspret op sloten en vijvers in uw eigen omgeving!”

Onze Ambassadeurs