4,2 miljoen euro extra uit het gemeentefonds

Geschreven door Redactie

De gemeente Hilversum krijgt voor het jaar 2020 ruim 1 miljoen euro extra en voor het jaar 2021 ruim 3,2 miljoen euro extra uitgekeerd vanuit het gemeentefonds.

Met deze bijdrage vanuit het gemeentefonds wil het kabinet in deze moeilijke en financieel onzekere tijden gemeenten blijven ondersteunen. Een groot deel hiervan is bestemd voor de compensatie van hogere lasten en verminderde opbrengsten, waar de gemeente als gevolg van de coronacrisis mee te maken heeft.

Daarnaast krijgt de gemeente extra geld voor de uitvoering van zaken waarbij extra inzet van de gemeente en de regio Gooi en Vechtstreek gevraagd wordt, zoals voor re-integratie, de uitvoering van het gemeentelijk schuldenbeleid en crisisdienstverlening.

Van het bedrag van 3,2 miljoen euro in 2021 is 1,2 miljoen bestemd voor de aanpak van dak- en thuisloosheid, waarbij de doelstelling is dat niemand op straat hoeft te slapen.

Karin Walters, wethouder financiën: “Deze extra inkomsten zijn nodig om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Om het bedrag goed te besteden stellen wij de komende tijd samen met onze partners uitvoeringsplannen op.”

Of de extra middelen voldoende zijn om alle meerkosten en minderopbrengsten op te vangen is nu nog niet duidelijk. Omdat de coronacrisis nog niet voorbij is, ontvangt de gemeente, naar verwachting, ook in de loop van 2021 nog extra geld vanuit Den Haag. Hoe hoog deze bedragen gaan zijn, is op dit moment niet bekend.

Onze Ambassadeurs