Gladheidbestrijding

Geschreven door Redactie

De gemeente probeert de gladheid als gevolg van het winterweer zoveel mogelijk te bestrijden.

De medewerkers van de gemeente staan dag en nacht paraat voor de bestrijding van gladheid. Er wordt gewerkt volgens vaste routes.

Op de belangrijkste doorgaande hoofdwegen en fietspaden in de gemeente wordt de gladheid bestreden. Hiervoor wordt gewerkt volgens vaste routes. De gemeente zet zich tijdens gladheid optimaal in om, in de beschikbare tijd, zoveel mogelijk te strooien en sneeuw te vegen. Er wordt preventief gestrooid en de sneeuwschuifacties worden zo goed mogelijk afgestemd op de verkeersstromen en drukte. Daarnaast worden de verkeersituaties in de gemeente tijdens gladheid continu in de gaten gehouden.

Ondanks alle inspanningen van de gemeente, kunnen de wegen en fietspaden toch nog glad zijn. Bijvoorbeeld door langdurige bevriezing van weggedeelten en/of door veel sneeuwval in een korte tijd. Wees dus voorzichtig wanneer je de straat op gaat en neem maatregelen. Bijvoorbeeld door geschikt schoeisel te dragen. Autobezitters kunnen winterbanden monteren. Als inwoner kan je meehelpen met het begaanbaar houden van trottoirs en voetpaden door deze bijvoorbeeld bij sneeuwval tijdig te vegen.

Onze Ambassadeurs