Theaterprogrammering meegenomen in cultuurbeleid 2022-2026

Geschreven door Redactie

Het college heeft besloten om in het nieuwe cultuurbeleid 2022-2026 ook de mogelijkheden voor theaterprogrammering in Hilversum mee te nemen.

Wethouder Gerard Kuipers (cultuur): “Dit jaar gaan wij aan de slag met het nieuwe cultuurbeleid. Op deze manier kan er een goede afweging plaatsvinden van de rol van theaterprogrammering in het totale cultuurbeleid van Hilversum.”

Afgelopen jaar heeft een extern bureau, op verzoek van het college, onderzoek gedaan naar de theatermogelijkheden in Hilversum. Met meerdere culturele instellingen is gekeken of en hoe theaterprogrammering Hilversum breed vormgegeven kan worden. Daarbij zijn drie varianten onderzocht. Eén voor twintig kleine zaalvoorstellingen, een uitgebreidere versie met twintig kleine zaal- en vijftien grote zaalvoorstellingen en ten slotte de mogelijkheid om in Hilversum helemaal geen theaterprogrammering te subsidiëren. Dat onderzoek is nu afgerond.

Wethouder Kuipers: “Ik ben blij dat wij goed naar de mogelijkheden van theaterprogrammering in Hilversum hebben laten kijken. Daaruit komt het beeld naar voren dat er in de toekomst mogelijkheden zijn, tegelijkertijd leven wij nu midden in de coronacrisis en gaan wij juist dit jaar het cultuurbeleid evalueren en herijken. Dit besluit doet aan dat alles recht en ik ben benieuwd om te zien waar ons dat uiteindelijk brengt.”

Nadat de periode van gesubsidieerde theaterprogrammering in Gooiland, in 2019, werd afgesloten, heeft het college na overleg met Gooiland besloten het theater nog één afbouwjaar (theaterseizoen 2019/2020) te subsidiëren. Tegelijkertijd besloot het college in deze periode te laten onderzoeken of een andere (organisatie)vorm van theaterprogrammering in Hilversum mogelijk was.

 

Onze Ambassadeurs