Ondernemer blij met een beetje versoepeling

Geschreven door Redactie

Er is nu toch een beetje ruimte voor versoepeling van de lockdown. Vanaf vandaag mogen niet-essentiele winkels weer open voor het afhalen van bestellingen. Sommige ondernemers zijn opgelucht: "Het zal ons eindelijk wat extra lucht geven, al is het niet voldoende."

Voor Dick en Martal Bijnen is de lockdown een drukte van jewelste. Hun kledingwinkel is weliswaar verplicht dicht, maar ze moeten thuisonderwijs geven aan hun zoon en ze proberen zoveel mogelijk omzet te draaien ondanks de lockdown. Daardoor is het leven er niet rustiger op geworden.

"Mijn man gaat in de ochtend naar de winkel om de website te updaten en de bestellingen die online gedaan worden te verwerken. Ik leer dan onze zoon schrijven en lezen", legt Martal uit. "We hebben van alle artikelen een foto gemaakt met de actuele maat en prijzen. Daarnaast kun je QR-codes scannen als je langs de etalage loopt. Dan kun je whatsappen met mijn man om te bestellen."

De webwinkel loopt beter dan ze verwachtte, maar toch blijft de omzet fors achter bij vorig jaar. "In december hadden we zo'n 60 procent omzetverlies en in januari haalden we 10 procent van de normale omzet." Het kost Dick en Martal ook een hoop extra tijd. Mede daardoor is ze blij dat klanten de bestellingen nu mogen ophalen.

Toch zijn winkeliers niet meteen gered als er afgehaald mag worden. Sandra van Doorn, eigenaresse van een boekhandel, is sceptisch. "Je mist het rondsnuffelen. Bij boekwinkels koop je vaak iets dat je pas in de winkel vindt. Bij een bestelling moet je echt op zoek zijn naar een specifiek boek. Dus ik vraag me af of het bij ons de omzet genoeg omhoog gaat helpen."



















Onze Ambassadeurs