GGD-directeur over vondst vuurwerk in teststraat: Waanzin dat dit gebeurt

Geschreven door Redactie

Mensen met corona gerelateerde klachten moeten naar de GGD-teststraat blijven komen. Die oproep doet René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Gooi & Vechtstreek, een paar dagen na de vondst van brandbare goederen in de teststraat op het Hilversumse Arenapark.

Het terrein is sinds een paar dagen gewoon weer open. Wel is de beveiliging van alle Gooise test- en vaccinatielocaties - dus ook die in Huizen - opgevoerd naar 24 uur fysieke beveiliging.

Voorlopig is het onderzoek naar de ontdekking van het verdachte voorwerp nog gaande. De politie kon alleen melden dat aan deze goederen een stuk vuurwerk was vastgemaakt. “Dit vuurwerk is elders tot ontploffing gebracht.” Wie zich vrijdag zou laten testen - er stonden 140 afspraken gepland - werd doorverwezen naar de teststraat in Huizen.

Het op het Arenapark werkzame GGD-personeel werd opgevangen in het GGD-kantoor in Bussum. Voor hen was nazorg geregeld. “Nu is het rustig”, zegt Stumpel. “We zijn weer vol in bedrijf, zijn allemaal weer aan het werk. Voor de medewerkers hebben we nu alle aandacht, dat zijn we als gezondheidsdienst ook aan onze stand verplicht natuurlijk. En de mensen hebben ook veel steun aan elkaar.”

De beveiliging die sinds zaterdag is ingezet, blijft - aldus Stumpel - zo lang als nodig is. “We gaan geen risico lopen, je ziet dat mensen in het holst van de nacht rare dingen doen. Als zoiets gebeurt wordt er gelijk een knoop doorgehakt. Wat er vorige week in Urk gebeurde, is hier nog ver weg. Maar als het om je eigen medewerkers gaat, gaat gelijk de knop om. ”Wie achter het verdachte voorwerp zit, kan Stumpel niet met zekerheid zeggen. “Het zou goed kunnen dat dit van Viruswaanzin komt of van mensen die tegen de coronamaatregelen zijn, al zijn daar geen concrete signalen voor. Maar ik zie dit zeker niet als een pesterijtje. Het is waanzin dat dit gebeurt.”

Onze Ambassadeurs