Ledverlichting rond velden HSV De Zuidvogels en s.v. Huizen

Geschreven door Redactie

De traditionele veldverlichting van de voetbalverenigingen HSV De Zuidvogels en s.v. Huizen is in januari vervangen door led-armaturen.

Een flinke klus, waar een uitgebreid voorbereidingstraject tussen gemeente en voetbalverenigingen aan vooraf ging. Deze verbetering draagt bij aan de verdere verduurzaming van de sportaccommodaties en levert de clubs een forse besparing op hun stroomkosten op.

In 2018 besloot de gemeenteraad om subsidie te verlenen aan sportverenigingen voor de vervanging van led-armaturen als de terugverdientijd voor verenigingen na aftrek van de landelijke BOSA-subsidie langer is dan 10 jaar. Deze regeling is destijds tot stand gekomen in overleg met het Sportplatform Huizen en de sportverenigingen. Met de gemeentelijke subsidie kan de terugverdientijd worden teruggebracht tot 8 jaar. Ook HSV De Zuidvogels en s.v. Huizen hebben gebruik gemaakt van deze subsidieregeling. Zowel de gemeente als beide voetbalclubs zijn blij met de goede samenwerking.

Gert van der Roest, voorzitter van Stichting Taatje (s.v. Huizen): “Al enige tijd bestonden binnen onze vereniging plannen om de traditionele verlichting te vervangen door ledlampen. Als gebruikers van het zelfde sportpark leek het ons goed om bij deze plannen ook onze buren van De Zuidvogels te betrekken. In het gezamenlijke traject waarbij de verenigingen werden ondersteund door de gemeente Huizen werden in december de handtekeningen onder het contract voor de vervanging van de lampen gezet. Het resultaat is inmiddels op het sportpark te zien. Met deze stap hebben wij met behulp van onze leden, sponsors en de gemeente Huizen een bijdrage kunnen leveren aan verduurzaming van het sportpark.“
 
Ook de beide tennisverenigingen (HLTC De Kuil en TV Huizen) hebben hun sportparken verduurzaamd met onder andere LED-verlichting, evenals als Skiclub Wolfskamer Wintersport, Base- en Softbalvereniging De Zuidvogels en de Huizer Hockey Club. Atletiekvereniging Zuidwal is van plan om haar traditionele baanverlichting in de loop van dit jaar te vervangen door LED- verlichting

Onze Ambassadeurs