Heerlijk als toetje of gebakje: appelbollen
Wie houdt er nou niet van appeltaart? Vooral in deze winterse maanden is het heerlijk genieten van de zoete appel met de winterse kaneel. Dit recept is een twist op de klassieke appeltaart en is genoeg voor 8 appelbollen.
Benodigdheden
- 8 kleine appeltjes
- 8 plakken bladerdeeg
- 3 theelepels kaneel
- 5 eetlepels suiker
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer. Het werkt het prettigst als de bladen nog wel stevig zijn en een beetje koud.
2. Meng in een kom 3 eetlepels suiker met 3 theelepels kaneel.
3. Schep in een soepkom 2 eetlepels suiker en zet opzij.
4. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
5. Zet midden op ieder plakje bladerdeeg een holle en geschilde appel.
6. Vul de holtes met de kaneelsuiker.
7. Pak nu alle appels rondom in het bladerdeeg door alle punten naar het midden te vouwen.
8. Besmeer de bollen met een beetje water en rol deze door de suiker die in de soepkom zit.
9. Leg ze op een bakplaat en bak de appelbollen in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
Serveer de appelbollen lauwwarm dan zijn ze het lekkerst. Je kan er ook vanille ijs, slagroom of karamelsaus bij serveren.