Rellen Hilversum bleven uit

Geschreven door Redactie

Burgemeester Pieter Broertjes heeft vanavond in afstemming met politie en het Openbaar Ministerie besloten een noodbevel af te geven voor het centrum van Hilversum.

Daarmee kunnen de politie en Mobiele Eenheid (ME) optreden tegen de relschoppers. Met dit noodbevel kunnen straten worden afgesloten, plekken worden ontruimd en samenscholingen worden verboden. Wie zo’n bevel negeert, kan aangehouden worden.

Burgemeester Broertjes: “De reden om het noodbevel in te zetten is om ervoor te zorgen dat anderen veilig blijven en dat vernielingen en plunderingen voorkomen worden. Dat is gelukt. Ook door adequaat optreden van de politie. De politie is in gesprek gegaan met het publiek en heeft hen gevraagd om naar huis te gaan. Daar is gehoor aan gegeven. Even na negen uur was het weer rustig.”

Rond kwart voor negen vanavond was het noodbevel van kracht. Op dat moment waren er een paar honderd mensen aanwezig in het centrum van Hilversum. De ongeregeldheden vielen mee; er werd vooral veel geschreeuwd en er is vuurwerk afgestoken. De politie is gedurende de hele avond met de relschoppers in gesprek geweest. Echte rellen zijn uitgebleven. Er is niemand aangehouden.

Onze Ambassadeurs