Banaan- en bosbessenmuffins

Geschreven door Redactie

Een magere muffin die net zo goed smaakt als hij eruitziet.

Deze muffins kunnen tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking of tot een maand worden ingevroren.

Wat heb je nodig?

- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel baking soda
- 100 gram lichte muscovadosuiker
- 50 gram havermoutpap, plus 1 eetlepel als topping
- 2 middelgrote bananen
- 284 milliliter karnemelk
- 5 eetlepels olie
- 2 eiwitten
- 150 gram bosbessen in een bakje

Verwarm de oven tot 180 graden en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes. Doe de bloem en de baking soda in een grote kom. Houd 1 eetlepel suiker tegen en meng de rest met de bloem en 50 gram havermout. Maak een put in het midden. Pureer de bananen in een aparte kom tot ze bijna glad zijn. Roer de karnemelk, olie en eiwitten door de gepureerde banaan tot een gelijkmatig mengsel. Giet vervolgens het vloeibare mengsel in het putje en roer met een houten lepel. Voeg de bosbessen toe en roer nog een keer. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bestrooi de bovenkant met de laatste eetlepel haver en de rest van de suiker. Bak 18 tot 20 minuten tot ze gerezen en donker goudbruin zijn. Laat 5 minuten afkoelen in de bak voordat je hem op een rek tilt om volledig af te koelen.

Onze Ambassadeurs