De 5 beste zomerfruit

Geschreven door Redactie

De zomer is voor velen van ons verbonden met de herinnering aan een perfect stuk fruit: de kerseneetwedstrijd met je zus die je in juni won; de eerste hap van de rijpste perzik die je ooit hebt geproefd in juli; de bramen die je op een warme augustusdag op de boerderij van je oma hebt geplukt. Seizoensgebonden eten heeft zijn voordelen, vooral in de zomer. Wij vertellen jou wat de top 5 zomerfruit is in 2021!

De zomers zijn niet compleet zonder deze rode en sappige vrucht. Dit is een van de beste verkoelende vruchten om van te smullen tijdens het zomerseizoen. Watermeloenen zijn gezond en goedkoop. Het is niet alleen een geweldige bron van water, maar ook vitamine A en C. Vitamine A verhoogt de weerstand en is goed voor de ogen. Het eten van watermeloenen helpt huidbeschadiging door zonnestralen te voorkomen.

Er zijn zoveel mensen die van de zomers houden alleen al vanwege mango's. Mango's, hoewel rijk aan calorieën, zijn een rijke bron van voedingsstoffen. Er zijn redenen waarom mango's bekend staan als de 'koning der vruchten'. Deze vrucht is verrijkt met vezels en heeft maar liefst 20 mineralen en vitamines. Vezels helpen bij de spijsvertering en helpen je vol te houden. Mango's zijn rijk aan vitamine A en C, en ook aan kalium. Ook beschermt zeaxanthine, een pigment dat aanwezig is in mango's, de ogen door schadelijke blauwe stralen uit te filteren.

Een andere geweldige vrucht die je in de zomer kunt eten, is papaja. Je kunt deze vrucht gedroogd, rijp of onrijp eten. Papaja's bevatten voedingsstoffen zoals vitamine A en C, foliumzuur en verschillende fytochemicaliën. Deze vrucht bevat ook papaïne, een stof die goed is voor je gastro-intestinale gezondheid. Het helpt ook bij het genezen van indigestie en een opgeblazen gevoel, iets dat vaak voorkomt tijdens de zomers. Papaya is ook een goede bron van bètacaroteen. Het voorkomt huidbeschadiging en vermindert ontstekingen. Het is een geweldige keuze voor iemand die een dieet volgt om af te vallen.

Wat een heerlijke vrucht. Hun heldere kleur is te danken aan flavonoïden en fytonutriënten. Aardbeien zijn ook rijk aan vezels, vitamine C en mangaan. Je krijgt ook een aanzienlijke hoeveelheid foliumzuur en kalium in aardbeien. Quercetine, een flavonoïde die aanwezig is in aardbeien, heeft ontstekingsremmende voordelen. Zomergerelateerde huid- en gezondheidsproblemen kunnen op afstand worden gehouden door aardbeien te eten.

Als eerst een leuk weetje! Wist je dat de ananas eigenlijk geen vrucht is? Een ananas is een massa individuele bessen die zijn versmolten tot een centrale stengel.

Ananas is een van de meest geliefde tropische vruchten die er zijn. Het is een onderdeel van elke fruitsalade die in het zomerseizoen wordt gemaakt. Ananas helpt bij het stimuleren van de stofwisseling en het verminderen van ontstekingen. Ze reguleren hypertensie en helpen ook om calorieën te verbranden.

Maar ook raden we je aan om kiwi’s, druiven, guave, lychees en pruimen te eten gedurende zomer. Dit zijn enkele van de zomervruchten die goed zijn voor je gezondheid. Je kunt deze vruchten zo eten of er smoothies of sappen mee maken. Je kunt ook een fruitsalade maken met al deze vruchten, zodat je van alles kunt profiteren.

Fruit is een geweldige optie voor halverwege de maaltijd en is een uitstekend hulpmiddel bij het afvallen. In plaats van naar calorierijke gefrituurde of zoete snacks te grijpen wanneer je honger hebt, gooi je een paar stukjes van een van deze vruchten in je mond. Dit zal je trek in eten verminderen zonder dat je de calorieën inpakt. Je huid, haar en lichaam zullen ook enorm profiteren van de vitamines, mineralen en antioxidanten in de vruchten.
Onze Ambassadeurs