Snoeiwerkzaamheden op de Brink

Geschreven door Redactie

Bomen hebben regelmatig onderhoud (zoals het snoeien van takken) nodig. Dit is nodig om de bomen veilig en gezond te houden.

Dat geldt ook voor de bomen op en rond de Brink. Vandaag op 18 januari 2021 ondergaan deze bomen een onderhoudsbeurt. De werkzaamheden duren ongeveer 1 week.

Tijdens het snoeien verwijderen we dood hout en scheurende en gevaarlijke takken. 1 eik moet helaas gekapt worden, omdat die boom is afgestorven. Dat is uiteraard gevaarlijk voor de omgeving. Verkeersregelaars leiden weggebruikers langs het werk. De woningen en winkels aan de Brink blijven bereikbaar, maar bezoekers en aanwonenden moeten daarbij wel de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen. Omwonenden en de winkeliers zijn hierover via een brief geïnformeerd. De onderhoudswerkzaamheden zouden tegelijkertijd met de plannen voor de herinrichting van de Brink plaatsvinden. Omdat dit plan de komende jaren geen uitvoering krijgt, voeren we de onderhoudswerkzaamheden op korte termijn alsnog uit.  In totaal duren de werkzaamheden ongeveer 1 week. Als alles volgens plan verloopt is het werk uiterlijk vrijdag 22 januari 2021 afgerond. Het onderhoud wordt uitgevoerd door Quercus, een erkende boomverzorger, in opdracht van groenaannemer SIGHT.
 

Onze Ambassadeurs