Komend weekend sneeuw in groot deel van het land

Geschreven door Redactie

Komend weekend sneeuw. Vooral zaterdag is de kans groot dat je tijdens een wandeling meerdere witte creaties zult aantreffen. De neerslag komt zaterdagmiddag namelijk om een uur of 2 vanuit het westen ons land binnen, zegt William Huizinga van Buienradar. 


Huizinga: "Dat begint dan nog met een mengeling van regen en natte sneeuw, maar dat gaat over in sneeuw die blijft liggen. Later in de middag en begin van de avond zal er op veel plekken sneeuw vallen." 


In het westen van het land zal waarschijnlijk de meeste sneeuw vallen, zo'n vijf centimeter wordt daar nu berekend, zegt Huizinga. "In het oosten zo'n drie centimeter. Op de Wadden wordt nu één tot twee centimeter berekend." 


Geniet er vooral zaterdag en een deel van de zondag van, zegt Huizinga, want heel veel meer dan die paar centimeter wordt het niet. "Is het droog en misschien een paar graden boven nul, dan blijft de sneeuw wel even liggen. Maar als er regen valt, is de sneeuw snel weg en er vallen wel een paar buien zondag. Toch denk ik dat het best kan zijn dat we de zondag nog met een wit wereldje beginnen." 


Dat dus allemaal zaterdag en zondag, eerst moeten we nog een paar winterse dagen door. Vandaag wordt het niet veel warmer dan 3 graden, en ook morgen wordt het gemiddeld een graad of 2. Komende nacht kan de dubbele deken er weer op: "Het wordt gemiddeld -1 tot -3."

Onze Ambassadeurs