Bestuur blijft erbij: Elfstedentocht kan nu echt niet

Geschreven door Redactie

Het bestuur van de Elfstedentocht begrijpt de schaatskoorts die in ons land heerst, maar zegt dat er geen Elfstedentocht komt. Het weer zegt JA, maar de coronamaatregelen zeggen duidelijk NEE.

Dit geluid was de afgelopen dagen ook al te horen in diverse talkshows op televisie, dus een verrassing kan deze mededeling niet zijn, aldus een woordvoerder.

Nog meer nieuws over het weer. Wie met de auto op weg gaat moet oppassen voor gaten in de weg. Onder meer op de A2, A12 en A16 wordt om die reden aan de weg gewerkt. Gaten in het wegdek ontstaan als er water in is getrokken dat later is bevroren, waardoor het asfalt uitzet. "Dat zorgt voor schade aan het wegdek, met name op wegen met 'open asfalt' (zoab)", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Oost-Nederland. "Dat wordt veel op snelwegen gebruikt."

Dit soort vorstschade komt door het winterse weer landelijk veel voor. Wanneer de gaten worden gemeld, gaat een weginspecteur eropaf om met spoed een tijdelijke reparatie te organiseren. Daarbij worden mogelijk rijstroken afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat hebben ze het er druk mee, maar zijn ze er goed op ingericht. "Het hoort bij het winterbeeld."


Onze Ambassadeurs